Werken in de cloud

2 mins

Cloud-based werken biedt dierenartsen vele voordelen. Maar wat houdt cloud-based werken eigenlijk precies in, wat zijn de voordelen, zitten er ook nadelen aan en hoe veilig is het eigenlijk? In dit artikel leggen we het u precies uit.

De Cloud

De cloud is een verzamelnaam voor alles waarbij de rekenkracht en opslag van data plaatsvindt door computers in een datacenter.  Via het internet staan de gebruikers in verbinding met het datacenter, waar zeer snelle en moderne processoren een ongelimiteerde capaciteit voor dataopslag bieden. Onderhoud, updates en eventuele vervanging van de servers vindt plaats zonder dat de gebruikers hier hinder van ondervinden, en de datacenters voorzien automatisch in de back-up van uw gegevens.

Waarom werken in de cloud?

Het grootste voordeel van werken in de cloud is dat u overal en altijd toegang heeft tot uw gegevens.

Alles wat u nodig heeft is een pc, laptop, iPad of een ander mobiel apparaat en een internetverbinding. Door de grote rekenkracht in de cloud, hoeven er slechts minimale systeemeisen gesteld te worden aan de gebruikte apparatuur op locatie. De gebruiker hoeft zich geen zorgen meer te maken over het tijdig updaten van servers en andere dure ICT apparatuur, wat naast het gemak ook nog eens enorm scheelt in aanschaf en afschrijvingskosten.

Een ander voordeel van werken in de cloud is dat het aantal gebruikers in uw praktijk geheel flexibel is.

Er zijn geen aanvullende licenties of werkplekken noodzakelijk als uw praktijk groeit. Animana maakt dagelijks een back-up van al uw gegevens in een ander datacenter, waardoor er, zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met “uw” datacenter gebeurt, altijd een actuele back-up beschikbaar is. Omdat de data goed gecontroleerd kan worden en de kans nihil is dat er ongewenste informatie verspreid wordt, zijn datacenters in de cloud nagenoeg ongevoelig voor infectie met virussen.

Veilig werken in de cloud

Werken in de cloud is zeer veilig, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Een deel daarvan heeft Animana geregeld, zoals een zeer veilige en gecertificeerde versleuteling van uw data als deze via internet naar het datacenter of weer terug naar uw praktijk getransporteerd wordt. Daarnaast kunt u zelf een aantal maatregelen nemen om uw data optimaal te beschermen.

Zorg voor een stabiele en goed beveiligde internetverbinding. Kies dus voor een betrouwbare aanbieder en beveilig uw draadloze netwerk met een wachtwoord. In Animana ASP kunt u een controle op I.P. adres aanzetten, waardoor er alleen in uw gegevens ingelogd kan worden vanaf computers en locaties waarvoor u toestemming gegeven heeft. Verander regelmatig uw wachtwoord waarmee u in Animana inlogt en laat ook uw medewerkers dit doen.

Neemt u deze maatregelen in acht, dan is werken met Animana in de cloud gegarandeerd veilig.

Al sinds de start in 2000 is Animana 100% cloud-based. Daarmee liep Animana destijds voorop in de technologische mogelijkheden en die voorsprong hebben we alleen maar verder uitgebouwd. Animana is nog steeds het enige cloud-based Praktijk Management Pakket voor dierenartsen, terwijl in veel andere sectoren cloud-based werken ondertussen gemeengoed geworden is.

Gebruikt u nog geen Animana, maar bent u klaar om met het meest moderne en veilige praktijkmanagement pakket te gaan werken, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.