Hoe selecteer ik een VoIP leverancier?

2 mins

Bereikbaar zijn en blijven is voor een dierenartsprakijk essentieel. De telefoon is vanzelfsprekend de directe lijn met de huisdiereigenaar. Het veranderen van een aanbieder – of in het geval van VoIP zelfs overstappen van techniek – is niet iets wat je als praktijk vaak doet.

Wat is VoIP?

Met VoIP, afgekort van Voice over Internet Protocol, kun je bellen en gebeld worden via het internet in plaats van via de telefoonlijn. In combinatie met een VoIP aanbieder ondersteunt Animana uitgaande gesprekken en het automatisch opzoeken van klanten bij inkomende gesprekken. Het gebruikmaken van VoIP biedt (in vergelijking met een traditionele telefoonlijn) verschillende voordelen, waaronder:

Kosten besparen
Door gebruik te maken van je bestaande internetverbinding bespaar je geld bij elk telefoontje dat je pleegt.

Tijdbesparing
Niet meer handmatig klanten hoeven op te zoeken betekent dat je elke oproep sneller afhandelt.

Fouten voorkomen
De geautomatiseerde zoekfunctie op basis van het telefoonnummer van de klant voorkomt fouten en zorgt ervoor dat je het juiste cliëntdossier opent.

Verbeterde klanttevredenheid
Door de directe toegang tot klant- en huisdiergegevens heb je meer tijd om te bespreken wat écht waardevol is.

Hoe selecteer je een geschikte VoIP aanbieder?

De integratie is zo ontwikkeld dat iedere aanbieder van VoIP een verbinding kan maken met Animana. Het staat je dus vrij om een aanbieder naar wens te selecteren. Denk bij het opvragen van informatie en het zoeken naar een geschikte VoIP partner goed na welke wensen en eisen je zelf hebt. Niet iedere VoIP aanbieder maakt gebruik van dezelfde techniek, waardoor de aangeboden VoIP producten en ervaringen van elkaar kunnen verschillen.

Op de VoIP integratiepagina van de Animana help hub tonen wij enkele VoIP providers, die al tientallen succesvolle integraties bij dierenartspraktijken hebben gerealiseerd. Wij geven geen hierin geen advies, maar tonen enkele aanbieders om jou als Animana gebruiker op weg te helpen bij het vinden naar de juiste VoIP aanbieder.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.