Alles in de cloud

3 mins

Denkt u eens terug aan afgelopen week in uw kliniek: waar heeft u het grootste deel van uw tijd aan besteed?

In de ideale praktijksituatie bent u het liefst dagelijks bezig met de behandeling van uw patiënten en informeert u uw cliënten over de zorg van hun dier. Maar zoals voor de meeste dierenartsen geldt, bent u tussen de spoedgevallen door ook verantwoordelijk voor de administratie en het management in uw kliniek. Wanneer blijkt dat er dan ook problemen zijn met uw software, kost dit u geld en waardevolle tijd die u liever besteedt aan uw patiënten.

Cloud-gebaseerde praktijkmanagement software, ofwel online praktijkmanagement software, is het digitale antwoord op verdwenen gewichtsgrafieken en dure server updates. Uw kliniek is grotendeels afhankelijk van data – zij het cliëntcommunicatie, diagnostische informatie of managementrapportages. Daarom is werken in de Cloud de eigentijdse oplossing voor een efficiënte manier van werken in uw kliniek.

Wat is de Cloud?

Wellicht is het makkelijker om eerst uit te leggen wat de Cloud niet is.

De Cloud is géén brullende stoffige server in de kelder waar al uw patiëntendossiers en afspraken opgeslagen worden. Het is dus niet de onbetrouwbare technologie uit de jaren negentig die veel tijd en geld kost wanneer een nieuwe update nodig is. Dan is nog niet eens gesproken over het risico op dataverlies wanneer de server het begeeft.

Databeheer in de cloud betekent dat al uw belangrijke praktijkgegevens en patiëntinformatie online is opgeslagen. Als servicegerichte kliniek waarbij u alle aandacht aan uw patiënten en cliënten wilt besteden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de technische aspecten van uw server, biedt de Cloud uitkomst.

Iedere fatsoenlijke Cloud-gebaseerde praktijkmanagement software biedt een reeks van kernfuncties om te kunnen communiceren met uw cliënten en om efficiënt te werken. Verder zijn alle cliënt- en patiëntgegevens toegankelijk én goed georganiseerd in uw systeem. Hierdoor kunt u meer tijd aan de zorg voor uw patiënten besteden.

Waarom werken in de Cloud

Wat is het verschil eigenlijk tussen het opslaan van data op een fysieke server of online? Er zijn veel voordelen voor de kliniek wanneer u kiest voor werken in de Cloud.

  • Overal toegang tot uw praktijkgegevens. Omdat Cloud software uw data online opslaat, is een internetverbinding het enige wat u nodig hebt om zaken te doen. Een computer crash? Even snel iets via uw smartphone checken terwijl u niet op de kliniek bent? Dit is geen probleem wanneer u werkt in de Cloud.
  • Tijd besparen. Als dierenarts hoort u zich niet of nauwelijks bezig te houden met computers of servers. Het grootste deel van u tijd besteed u aan de zorg van uw patiënten. Is er dan toch een probleem dan hoeft u alleen te bellen naar de support afdeling.
  • Geld besparen. Wanneer u een server aanschaft bent u zomaar €5.000 à €30.000 of meer kwijt. Daarin zijn de  jaarlijkse support- en onderhoudskosten nog niet eens meegerekend. Wanneer u kiest voor een Cloud oplossing, zijn deze kosten lager.
  • Dataveiligheid. Een goede web-gebaseerde software maakt gebruik van beveiligde en versleutelde kanalen om gegevens van het datacentrum naar uw computer over te brengen. U kunt uw klanten garanderen dat hun privacy gewaarborgd blijft en u hoeft nooit bang te zijn voor dataverlies.
  • Laat uw praktijk groeien. Groei betekent vaker nieuwe kosten die hoog kunnen oplopen, zoals het opzetten van nieuwe servers op verschillende locaties. Cloud-gebaseerde software groeit met uw bedrijf mee en uw kosten blijven meestal gelijk ongeacht de groei van uw praktijk.

Slim databeheer = een succesvolle dierenartspraktijk

Voor dierenartsenpraktijken die de overstap naar de Cloud maken: the sky is the limit.

Wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen over het werken in de Cloud, praktijkmanagement en wat uw kliniek nodig heeft om in dit digitale tijdperk succesvol te kunnen concurreren? Schrijft u zich dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Overweegt u om de overstap naar Cloud-gebaseerde praktijkmanagement software te maken? Hierover informeren wij u graag. Vraag direct vrijblijvend een gratis demonstratie aan om te zien hoe een modern, gebruiksvriendelijk Cloud-gebaseerd systeem past bij uw kliniek.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.