Moeilijke tijden maken je tot wie je bent

2 mins

Wat was dit weer een ongemakkelijk jaar. Ja, we zeggen het maar gewoon. Waar je de komende tijd misschien veel optimistische teksten voorbij zal zien komen, willen wij gewoon eerlijk zijn; het was immers niet altijd makkelijk. Het is alweer december, we zijn inmiddels 12 maanden, verschillende vaccinaties, lockdowns en maatregelen verder. Wij weten dat het voor de praktijk niet altijd gemakkelijk geweest is. Weer een jaar werken in een situatie waarvan de realiteit zo verraderlijk is als een Nederlandse zomer. Van spatschermen, mondkapjes, ontsmettingssprays, fijne begripvolle huisdiereigenaren en helaas mensen met iets minder begrip. Jullie hebben het onwijs druk gehad afgelopen jaar. Het was hollen en niet stilstaan maar altijd met een glimlach, het beste beentje voor en de schouders eronder.

De realiteit is dat het waarschijnlijk nog een tijd ongemakkelijk zal blijven. Maar uit moeilijke situaties ontstaan vaak wel weer mooie dingen. Wanneer alles maar vanzelf of gemakkelijk gaat, word je niet gedwongen om te kijken hoe iets ‘anders zou kunnen’ en komen er ook geen nieuwe ideeën. Wij schreven al eens over de kapper die zonder afspraak werkte. Het echte verhaal hierachter komt van een kapper, die door de COVID-regels gedwongen werd om met een afspraaksysteem te werken, waar hij dit al 20 jaar zonder deed en ook vond dat het niet nodig was. De realiteit is dat lockdown, regels en beperkingen hem andere inzichten hebben gegeven. Wanneer je hem vraagt naar de verandering is hij positief over het feit dat hij weet wat hij gedurende een dag kan verwachten en zelfs meer privétijd over heeft. Zo zie je dat uit ongemakkelijke situaties soms nieuwe inzichten ontstaan. Te ongemakkelijk is natuurlijk nooit goed, maar te gemakkelijk is een dooddoener. Het moet net genoeg schuren om voor vooruitgang te zorgen. Zonder wrijving heb je ook geen glans.

Zoals jullie praktijk klant is bij ons, zijn wij dat als huisdiereigenaren bij jullie. Toen wij het afgelopen jaar een beroep op jullie moesten doen voor adviezen, operaties en consulten voor onze huisdieren, zagen wij jullie hollen, rennen, buffelen en duizend dingen tegelijk doen. Toen wij als huisdiereigenaar bij jullie op bezoek waren, zagen we met eigen ogen de uitdagingen in de praktijk, de dagelijkse realiteit. Ook zagen we de onderlinge collegialiteit en jullie lol, we ervaarden jullie klantvriendelijkheid en we mochten op die gelegenheden voor een kort moment onderdeel zijn van iets wat wij alleen maar kunnen omschrijven als passie. Wij hebben hier geen test voor, maar zoals wij als IDEXX misschien mogen zeggen: de passie voor het vak zit ons allemaal in het bloed.

Namens IDEXX Animana en onze huisdieren,
bedankt voor 2021!

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.