Terugblik op 2023

7 mins

Met het begin van het nieuwe jaar, is het ook altijd een goed moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Hier zijn onze favoriete Animana-momenten van 2023.

We maakten een pinkoppeling met CCV

Pinbetalingen zijn een dagelijkse en veelvoorkomende handeling in de praktijk. Met de CCV betaalintegratie, die wij in het begin van 2023 lanceerden, werd het mogelijk om rechtstreeks vanuit Animana het te betalen bedrag naar je pinapparaat te sturen. Door gebruik te maken van deze pinkoppeling werd erg veel tijd bespaard in de praktijk. En pinverschillen werden verleden tijd!

We verbeterden het patiëntdossier

Een van de grootste veranderingen bij Animana in 2023 was de herinrichting van het patiëntdossier. De uitstraling werd vernieuwd en we voegden aanpasbare filters, actieknoppen en dropdownmenu’s toe. Deze veranderingen stellen jou in staat om het patiëntdossier aan te passen aan je rol en gebruik in de praktijk.

We zagen de herinrichting ook als een kans om de toegang tot diagnostiek te verbeteren; je kunt deze nu snel in een apart dropdownmenu voor diagnostiek bereiken.

We voegden voortdurend nieuwe functies en verbeteringen toe

Wist je dat Animana in 2023 maarliefst 12 grote versies heeft uitgebracht? We hebben niet alleen verbeteringen aangebracht in het patiëntdossier, maar hier zijn ook enkele andere uitgebrachte functies:

 • Verbeteringen voor patiënten, waaronder:
  • lichaamsconditiescore van de patiënt
  • eenvoudig printen van gewichtsgrafieken van de patiënt
  • geschatte geboortedatum van de patiënt
  • verbeterde workflow voor euthanasie
 • Verbeterde klantcommunicatie, waaronder:
  • toegankelijk maken van productinformatie via QR-code op productetiket
  • extra velden beschikbaar voor farmaceutische vom en werkzame stoffen
  • verbeteringen aan automatische herinneringen
  • nieuwe merge codes, waaronder die voor patiëntvoornaamwoorden
  • aanpasbare etiketgroottes
 • Functies voor naleving van regelgeving, waaronder:
  • SPAM-naleving voor SMS-tekstberichten
  • DSFinVK (Duitsland)
 • Rapportage- en exportverbeteringen, waaronder:
  • rapportage afronding
  • csv-exporteren
  • filteren en sorteren
  • toegankelijkheid

Naast de hierboven genoemde grote versies hebben we de meeste weken ook kleine versies uitgebracht met allerlei verbeteringen, variërend van beveiliging- tot interfaceverbeteringen.

Heb je destijds geen tijd gehad om over de verbeteringen te lezen, bekijk dan via de onderstaande link alles wat we hebben toegevoegd of verbeterd.

We vernieuwden de branding en het ontwerp van enkele websites

2023 zag een kleine rebranding van IDEXX, dus hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het ontwerp van zowel onze blog als de Animana help hub te vernieuwen. Op de nieuwe startpagina van de help hub vind je dezelfde informatie, maar met een duidelijker ontwerp en een nieuw gezicht.

We maakten het makkelijker om hulp te vinden wanneer je het nodig hebt

Binnen Animana hebben we ‘in-pagina hulp’-knoppen toegevoegd aan meer dan 20 schermen, waardoor je hulp kunt krijgen voor het scherm waarop je je bevindt, zonder te hoeven zoeken naar een antwoord. Kijk naar het helpmenu in de rechterbovenhoek van Animana-schermen. Afgelopen december hebben we ook live tooltips toegevoegd om je te helpen bij het identificeren en oplossen van fouten in het dagoverzicht.

We voegden kleur toe in je browser

Een kleine verandering die je wellicht hebt gemist, was de verandering aan het Animana ‘favicon’. Een favicon is een klein pictogram dat in je internettabblad voor de website titel staat. In 2023 is het Animana favicon veranderd naar een modern pootpictogram en dit zorgt ervoor dat je makkelijker het Animana-tabblad vindt tussen andere geopende tabbladen.

We stonden op het Utrecht Vet Event

In juni stonden we op het Utrecht Vet Event. Voor degenen onder jullie die er ook waren: we vonden het geweldig om met jullie bij te praten, verhalen te delen en feedback te krijgen over hoe we het doen.

We voegden meer gespecialiseerde helppagina’s toe om veelvoorkomende thema’s op te lossen

We hebben het afgelopen jaar onze inspanningen voortgezet om je “in focus”-pagina’s te bieden, die belangrijke informatie uit knowledge base artikelen, cursusvideo’s en blogs op één duidelijke pagina samenbrengt, samen met veelgestelde vragen, tips en probleemoplossingen. In 2023 hebben we de volgende in focus-pagina’s voor je gemaakt:

We gaven je vier gratis gesprekssimulaties van de Veterinary DialogueTrainer

Het afgelopen jaar hebben wij in samenwerking met St. Anna Advies vier gesprekssimulaties beschikbaar gesteld via de Veterinary DialogueTrainer.

Ook wanneer je al jaren adviesgesprekken voert in de praktijk, blijft het lastig om je klanten te motiveren om te werken aan diergezondheid. Vaak staan ze wel positief tegenover je advies, maar wordt er geen actie ondernomen. Met behulp van de Veterinary DialogueTrainer kon je adviesgesprekken oefenen met virtuele diereigenaren.

Mocht je de simulaties nog niet geprobeerd hebben, grijp dan nog snel je kans, want de gesprekssimulaties zijn alleen nog maar een week toegankelijk, tot 31 januari 2024.

We maakten het nog makkelijker om zelf wijzigingen aan te vragen voor je Animana-account

Als een essentieel onderdeel van Animana stelt de Requestpagina van de Animana help hub je in staat om wijzigingen aan te vragen voor je Animana-account. Of het nu gaat om een kopie van een factuur of het inschakelen van een functie, je hoeft alleen een eenvoudig aanvraagformulier in te vullen op een moment dat het jou uitkomt en ons team gaat ermee aan de slag. De Requestpagina behandelt nu al meer dan 20 accountverzoeken.

We deelden blogs, tips en meer met je in onze nieuwsbrieven

Elke maand – en soms zelfs vaker – deelden wij onze artikelen, blogs en nieuwsbrieven met tips en informatie met jou via de Animana startpagina en onze nieuwsbrief (als je geregistreerd bent!). Vorig jaar kregen we overweldigend veel positieve reacties op onze artikelen. Als je niets wilt missen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief via de onderstaande link. En als je een specifiek verzoek hebt of iets meer wilt weten, laat het ons weten en dan gaan wij voor jou op onderzoek uit.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.