Hoe jij ons op twee belangrijke manieren hebt geïnspireerd

4 mins

In juli heb je misschien een bericht gezien met het verzoek om onze ‘Learning & Knowledge’ enquête in te vullen. Het doel van deze vragenlijst was om te begrijpen wat, wanneer en hoe jij het liefste leert. We hebben veel reacties ontvangen en we willen je bedanken dat je hebt bijgedragen aan de behulpzame inzichten die ons motiveren om plezierige en effectieve leerervaringen voor je te maken!

Door de enquête in te vullen heb je een belangrijke bijdrage geleverd aan het Learning team van Animana, dat als doel heeft om een omgeving te creëren waar jij, in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt, Animana kunt ontdekken. Wij worden gedreven door onze ‘Care More’ slogan en we denken dan ook voortdurend na over hoe jij nog efficiënter kunt worden met onze software, dus het is geweldig om je input te ontvangen zodat we kunnen werken aan manieren waarop jij meer over Animana leert en er steeds makkelijker je weg in vindt.

Laten we kijken naar twee belangrijke uitkomsten van de enquête:

“Niemand wil na een vermoeiende werkdag thuiskomen en dan nog lang en saai leermateriaal doornemen.”

De resultaten vertellen ons dat 52% van de respondenten geen tijd van hun werkgever krijgt om op het werk te leren en 79% geeft aan dat ze liever buiten werktijden thuis leert als het hen uitkomt. Deze cijfers waren niet verrassend, gezien de hectiek van het dagelijks leven in een dierenartsenpraktijk, die geen ruimte laat om te leren.

Toen we de enquête opstelden, vermoedden we dat de motivatie om te leren gedreven wordt door het “beter willen worden in je werk”, dit is ook zichtbaar in de resultaten – 86% van de respondenten voelde dat ook zo. Tevens interessant om op te merken is dat de top drie van de leermotivaties gericht is op persoonlijke ontwikkeling – niet omdat je werk het vereist.

Wat vertelt dit ons? Over het algemeen leer je thuis, buiten werktijden, om beter te worden in wat je doet. Dat betekent voor ons dat we geen saaie leerervaringen willen leveren. Je hebt voor ons bevestigd dat niemand thuis wil komen na een vermoeiende werkdag om dan nog lang en saai leermateriaal door te nemen. Daarom streven we ernaar om leerervaringen te ontwikkelen die licht zijn, enthousiasmerend, kort en inhoudelijk makkelijk verteerbaar.

“Wij geloven dat de perfecte leerervaring bestaat uit een samenspel van verschillende leermaterialen.”

Wij zoeken altijd naar manieren om je relevante leerervaringen aan te bieden. Maar we hebben ook ontdekt dat ons huidige aanbod (bestaande uit knowledge base artikelen en interactieve begeleidingen in de applicatie) niet voldoende is. Daarom zijn we een initiatief gestart om gestructureerde cursussen te ontwikkelen en te leveren. En om er zeker van te zijn dat daar vraag naar was, stelden we hier vragen over in de enquête. Laten we de resultaten eens bespreken. 66% van de respondenten volgt bij voorkeur “online trainingen (te volgen in eigen tijd en tempo)” en 54% geeft aan te willen leren via “instructievideo’s”. Wat ook niet onopgemerkt mag blijven is dat de “interactieve rondleidingen in de applicatie zelf” ook te vinden zijn in de top drie van de voorkeuren:

Wij geloven dat de perfecte leerervaring bestaat uit een samenspel van verschillende leermaterialen. We zouden je kunnen vragen om meer te leren over specifieke functionaliteiten door een enkel knowledge base artikel te lezen, een enkele video te kijken of deel te nemen aan een webinar. Maar soms is dat gewoon niet genoeg. De beste werkwijze in de online onderwijssector heeft aangetoond dat een verzameling leermaterialen, ook wel cursus genoemd, een van de effectieve manieren is om nieuwe dingen te leren.

Wat nu?

Jouw feedback heeft ons waardevolle inzichten gegeven, die we nu kunnen omzetten in actie. Deze acties vergen veel brainstormen, planning en productie om het gewenste resultaat te bereiken. Maar wees gerust, we vullen onze dagen met hard werken aan nieuwe leerervaringen die jou helpen om je werk beter en sneller te kunnen doen en meer voor je patiënten te kunnen zorgen.

In de aankomende maanden zul je veranderingen gaan zien in onze leermaterialen. Een van de meest recente veranderingen is om instructievideo’s toe te voegen aan knowledge base artikelen – een voorbeeld van die verandering kun je hier zien. De tweede verandering is de introductie van een online cursus voor nieuwe gebruikers, die zo in hun eigen tempo kennis kunnen maken met de basis van Animana.

Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we ons best doen om je op de hoogte te houden. In de tussentijd kun je je vertrouwd maken met de huidige hulpmiddelen die je tot je beschikking hebt om meer te leren over onze software:

  • Knowledge base
  • Interactieve begeleidingen: Klik op het “?” -icoon rechtsonder in beeld in Animana:

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.