De perfecte symfonie: personaliseer je ervaring in IDEXX Animana

Music conductor
2 mins

Stel je voor: een dierenartsenpraktijk waar je als een dirigent de dagelijkse symfonie van consulten, chirurgische ingrepen, en administratieve taken orkestreert. Klinkt je vast als muziek in de oren, toch? Als dierenarts of praktijkmanager wil je niet verstrikt raken in een doolhof van klikken en tabbladen op je computerscherm. Wat als je jouw softwareprogramma zo kunt personaliseren dat het aanvoelt alsof het speciaal voor jou en jouw praktijk is ontworpen? Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen en je workflow te laten werken als een fijn afgesteld instrument.

In de wereld van diergeneeskunde, waar elke seconde telt, kan een beetje personalisatie al een enorme impact hebben op je workflow. We zijn dan ook trots dat de nieuwste versie van IDEXX Animana het mogelijk maakt om je patiënt- en koppeldossiers te personaliseren met actieknoppen naar keuze. Zo kun jij focussen op wat er echt toe doet: uitstekende diergeneeskundige zorg leveren. Lees verder om te ontdekken waarom personalisatie een echte revolutie teweegbrengt in de hedendaagse dierenartsenpraktijk.

De praktische voordelen

Het personaliseren van de actieknoppen in koppel- en patiëntdossiers heeft meerdere voordelen die directe invloed hebben op de efficiëntie en effectiviteit van je praktijk, te weten:

 1. Minder klikken, meer tijd: in een drukke praktijk kan elke extra klik om een actie uit te voeren vertraging opleveren. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar in een dag vol consulten, chirurgische ingrepen en administratieve taken kunnen die extra seconden snel optellen. Door de meest gebruikte functies binnen handbereik te hebben, kun je die seconden omzetten in minuten en uiteindelijk in uren van waardevolle tijd.
 2. Workflow op maat: niet iedereen in de praktijk heeft dezelfde rol of taken. Een dierenarts heeft andere behoeften dan een paraveterinair of praktijkmanager. Met gepersonaliseerde actieknoppen kan jij je beeldscherm naar wens inrichten, waardoor iedereen efficiënter kan werken. Dit leidt niet alleen tot individuele productiviteit maar bevordert ook een soepelere teamdynamiek.
 3. Foutmarge verminderen: als je minder tijd besteedt aan het navigeren door menu’s, vermindert dit de kans op menselijke fouten. In de dierenartsenpraktijk kunnen kleine vergissingen gevolgen hebben voor de patiënt. Door de tools die je het meest gebruikt op de voorgrond te plaatsen, verminder je de kans op fouten en verhoog je de kwaliteit van de zorg die je levert.

Als je deze voordelen herkent, zul je blij zijn te weten dat Animana aanpassingen op gebruikersniveau toestaat, waarmee je het systeem kunt instellen zodat deze past bij jouw workflow en behoeften.

 1. Personalisatie tot in de details
  De meest opvallende toevoeging is de mogelijkheid om actieknoppen in patiëntdossiers te personaliseren. Niet alleen kun je nu de volgorde van de knoppen aanpassen, maar je kunt ook kiezen welke acties op de voorgrond verschijnen. Via de link ” Dossierinstellingen” in het patiëntdossier kun je bepalen waar de actie verschijnt en in welke volgorde.
 2. Gestroomlijnde interface
  Acties en filters voor koppel- en patiëntdossiers zijn getest op bruikbaarheid en toegankelijkheid om ervoor te zorgen dat ze makkelijker vindbaar zijn en makkelijker in gebruik.
 3. Nieuw diagnostiekmenu
  Voor een meer gestroomlijnde diagnostiek-workflow introduceren we een centraal startpunt. Diagnostische acties, zoals IDEXX In-Huis Analyse en Laboratoriumuitslag, worden nu gestart via één knop met een dropdownmenu in het patiëntdossier. Zo heb je alle belangrijke tools voor diagnostiek op één plaats, waardoor je altijd weet waar je moet zijn.

Ben je klaar om de maestro van je eigen dagelijkse praktijksymfonie te worden? Klik hier om meer te lezen over de veranderingen in het patiëntdossier en om te starten met het personaliseren van jouw workflow.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.