5 mins

IDEXX Animana Release Hoogtepunten: Version 7.6

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door de hoogtepunten van deze release zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date bent met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Personalisatie van actieknoppen in patiëntdossiers

We hebben het genoegen om een nieuwe functionaliteit in het patiëntendossier aan te kondigen, waar al lang om gevraagd werd. Je kunt nu de actieknoppen in het patiëntendossier aanpassen. Je kunt niet alleen selecteren welke acties in de drop-downlijst en welke in de actieknoprij verschijnen, maar je kunt ook de volgorde waarin ze verschijnen aanpassen.

Met deze personalisatie kan je jouw workflow vereenvoudigen en verbeteren door de acties aan te passen aan je rol – geef prioriteit aan de acties die je het meest gebruikt en verberg de acties die je niet gebruikt.

Om te beginnen met personaliseren klik je op de link “Dossierinstellingen” in het patiëntendossier.

Belangrijke wijzigingen sinds Animana 7.5

Houd rekening met de volgende wijzigingen voor deze nieuwe functionaliteit:

 • Sommige taken zijn verplaatst naar de rij met actieknoppen
  Sommige items die zowel in de drop-downlijst als in de actierij stonden, staan nu alleen in de knoppenrij. Dit zijn onder andere: Consult/Pathologie, Gewicht, Telefoon en Visiteformulier (deze is alleen beschikbaar in paard- en koppeldossiers). Als je knoppen opnieuw wilt ordenen of naar de drop-downlijst wilt verplaatsen, ga je naar dossierinstellingen bovenaan het patiëntendossier om jouw weergave aan te passen.
 • Plugins worden in alfabetische volgorde getoond
  Plugins worden niet langer getoond in het gedeelte “Plugins” van de drop-downlijst, maar worden nu alfabetisch weergegeven. Als je de volgorde wilt wijzigen of ze naar de knoppenrij wilt verplaatsen, ga je naar dossierinstellingen bovenaan het patiëntendossier om jouw weergave aan te passen.
 • Wijziging van de optie Label
  Om “Label” in de drop-downlijst te onderscheiden van “Label” in de rij met actieknoppen, is de drop-downoptie hernoemd naar “Nieuw label”. Als je de volgorde of locatie wilt wijzigen, ga je naar dossierinstellingen bovenaan het patiëntendossier om jouw weergave aan te passen.
 • Diagnostiek verplaatst
  Diagnostische acties, waaronder Labuitslagen en Digitale röntgenfoto’s (Dicom), zijn nu verplaatst naar het vernieuwde diagnostiekmenu, aan het einde van de rij met actieknoppen.

Diagnosemenu patiëntdossier

We hebben onze diagnostiek-workflow vereenvoudigd door een centraal startpunt te introduceren voor diagnostiek-gerelateerde acties in Animana. Het nieuwe diagnostiekmenu in het patiëntdossier combineert acties zoals:

 • IDEXX In-Huis Analyse (standaardoptie)
 • IDEXX Referentielaboratorium
 • Laboratoriumuitslag (voorheen in de drop-downlijst)
 • Digitale röntgenfoto (voorheen in de drop-downlijst)

Body score van de patiënt in één oogopslag

De meest recente body score van een patiënt wordt nu getoond in het patiënt-info paneel, waardoor je in één oogopslag meer informatie over een patiënt hebt.

Bepaal zelf je labelafmetingen

Animana biedt nu ondersteuning voor het gebruik van aangepaste etiketformaten. Definieer zelf uw etiketafmetingen in Instellingen > Algemene instellingen > Algemene instellingen > Papierformaat > Labelformaat.

Etiketbreedtes van 50-100 mm en hoogtes tussen 25-100 mm worden ondersteund.

Petplan verzekering is nu Figo

Na de lancering, op 19 juli van dit jaar, is de naam van de Petplan verzekering Figo. Deze wijziging is nu ook doorgevoerd in Animana. Figo is toegevoegd aan de drop-down verzekeringsgegevens in de patiëntdata. Historische verzekeringsgegevens van Petplan, die al waren opgeslagen in de patiëntdata, zijn automatisch bijgewerkt en worden nu weergegeven als Figo.

Meer landen en een verbeterde volgorde

Op basis van feedback hebben we zes ontbrekende landen toegevoegd aan het scherm Nieuw contact en Clientdata > Postadres > Land. Bij het toevoegen van een nieuw contact wordt de lijst met landen nu ook alfabetisch gesorteerd.

Toegevoegde landen:

 • Bonaire, Sint Eustatius en Saba
 • Zuid-Korea
 • Mauritius
 • Armenië
 • Sint Maarten (Frans deel)
 • Sint Maarten (Nederlands deel)

Vragen?

We hopen dat je blij bent met de nieuwe functies en verbeteringen die we hebben geïntroduceerd in IDEXX Animana. Als je vragen hebt over een van de wijzigingen, aarzel dan niet om de Animana help hub te raadplegen of om contact op te nemen met Animana Customer Support.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.