Download gratis: Toelichting op bloedonderzoek

2 mins

Wie zelf ooit eens een bloedonderzoek heeft laten doen weet dat het lang kan duren voordat de uitslag bekend is. Voor een simpele check-up of controle is een dag wachten natuurlijk helemaal geen probleem. Maar als je zelf twijfelt over je gezondheid is een dag wachten eindeloos.

Als huisdier heb je de luxe om naar de dierenarts te gaan. Daar wordt bloed afgenomen en de uitslag ( of een deel daarvan) is in de meeste gevallen dezelfde dag nog bekend.

In de kliniek zijn huisdiereigenaren vaak enthousiast en verrast over de service en snelheid van het in-huis bloedonderzoek. Zo geeft jouw in-huis laboratorium je de gelegenheid om huisdieren direct naar huis te laten gaan met een behandelplan.  Huisdiereigenaren weten vaak al waar ze aan toe zijn na één bezoek aan jouw praktijk. Dit is een heel verschil met de humane gezondheidszorg, waarbij je vaak na verschillende afspraken verspreid over meer dagen je vaak wat meer weet over jouw klachten.

Toch zit in deze snelheid direct een valkuil voor de praktijk.  Een bloedonderzoek maakt in de kliniek streeds meer deel uit van de dagelijkse routine. Hierdoor is de kans groter dat de huisdiereigenaar vergeten wordt en dan met name het feit dat voor een huisdiereigenaar een bloedonderzoek enorm spannend is. Want de eigenaar heeft het beeld van de humane sector op zijn netvlies staan en neemt deze ervaring mee in zijn eigen waarde beoordeling tijdens het bezoek aan de dierenarts.

Neem als voorbeeld een negatieve uitslag (dus het huisdier is gezond). Dit kan bij een eigenaar ook vragen oproepen zoals; “Was dit (volledige) onderzoek dan wel nodig, is het wel juist en correct uitgevoerd, kunnen jullie dit wel zo snel in-huis terwijl mijn eigen traject zo lang duurt en in een ‘laboratorium’ wordt uitgevoerd?’

Geïnformeerde eigenaren hebben gezondere huisdieren

Ja het is misschien een gedurfde stelling. Toch zal bovenstaande je herkenbaar voorkomen. Goed geïnformeerde huisdiereigenaren zijn betrokkenen, stellen betere vragen in de spreekkamer en aan de balie. Daarnaast stemmen ze sneller in met voorgestelde behandelingen, onderzoeken en diagnostiek.

Uiteindelijk zorgt een goed geïnformeerde eigenaar voor een prettige workflow in jouw kliniek. Daarbij is de adoptie van een behandeltraject ook beter wanneer een eigenaar meer achtergrondkennis heeft over de aandoening en behandelingen. Hierbij maakt het niet uit of het om tandenpoetsen, een schildklieraandoening of een ingewikkelde operatie gaat. Achtergrondinformatie zijn erg belangrijk in deze.

Hoe te gebruiken

De toelichting bloedonderzoek is een template met een introductie tekst met daarin informatie over het uitslag formulier en uitleg over de gebruikte afkortingen van de referentiewaarden.  Het is mogelijk om na downloaden dit document naar wens aan te passen. Denk aan aanvullingen zoals een verdeling in verschillende items of als onderwerp per thema (per test). Uiteraard kan de toelichting ook direct gebruikt worden.

Daarnaast is deze toelichting ook een perfect beknopt naslagwerk voor intern gebruik, ter verduidelijking van de uitslag of te gebruiken als handvat voor klantcommunicatie aan de balie, telefoon of e-mail.

De toelichting downloaden:

  • Ga naar Algemene Instellingen
  • Klik op Content Designer
  • Scroll naar beneden en klik op de +
  • Klik op het blauwe logo van de Veterinary Content Cloud
  • Klik op het IDEXX Logo
  • Download de Toelichting Bloedonderzoek
  • Pas de brief naar wens aan
  • Selecteer de gewenste Categorie en Context
  • Klik op Opslaan

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.