4 mins

IDEXX Animana Release Hoogtepunten: Version 7.9

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door de hoogtepunten van deze release zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date bent met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Velden voor farmaceutische vorm, werkzame stof en concentratie

Om te helpen bij de naleving van regelgeving voor producten, zijn er twee nieuwe velden toegevoegd aan het tabblad “productinformatie” (extra > producten > producten> [Selecteer product] > productinfo).

  • Farmaceutische vorm – de manier waarop het geneesmiddel wordt geleverd (bijv. tablet)
  • Werkzame stof en concentratie – de substantie of verbinding die het chemische of biologische effect veroorzaakt, en de sterkte hiervan

Voor landbouwhuisdieren, paarden en andere koppels wordt deze informatie automatisch opgenomen in het logboek. Als de velden op productniveau leeg zijn en er wel een geldig RegNL-nummer wordt gevonden, wordt de door de FIDIN verstrekte en in onze RegNL-database gedocumenteerde informatie automatisch op het logboek weergegeven. Kies een van de onderstaande opties als je deze standaardteksten handmatig wilt overschrijven.

De nieuwe velden invullen

Je kunt de velden voor een product op een verschillende manieren bewerken:

  1. Individueel voor elk product via extra > producten > producten> [Selecteer product] > productinfo
  2. In bulk via extra > producten > producten bewerken, wijzig dan de filter rechtsboven in “registratie”. Opmerking: vergeet niet voor elk product op “opslaan” te klikken na het bijwerken.

Tip: Zowel in het individuele productscherm als in het bulkbewerkingsscherm worden beide velden automatisch ingevuld door een geldig RegNL*-nummer in te voeren.

Opmerking: deze velden kunnen desgewenst worden overschreven.

*Geldige RegNL-nummers hebben het formaat REGNL12345.

De nieuwe velden exporteren

De nieuwe velden worden getoond in de volgende exports

  • Extra> Exporteren> Export Product
  • Extra> Exporteren> Export Logboek
  • Extra> Producten> Wachttijden

De nieuwe velden gebruiken

Als je deze informatie wilt opnemen in een etiket, of in andere communicatie met betrekking tot factuurdetails, kun je de bijbehorende mergecodes vinden in de sectie “koppel” bij de mergecodes in de Content Designer.

Tip: Deze mergecodes werken ook voor gezelschapsdieren.

Standaardtekst voor logboek paard

Bij het aanmaken van een paardenlogboek wordt nu automatisch standaardtekst toegevoegd die eigenaren informatie geeft over hun wettelijke verplichtingen om medicatie in het paspoort van het dier te zetten en om aan te geven of een dier geslacht mag worden.

Dit geldt voor alle logboeken van paarden, pony’s en ezels die worden gegenereerd via patiëntendossier > logboek > afdrukken.

Als je niet wilt dat deze tekst automatisch wordt toegevoegd, dien dan hier een verzoek in om de tekst uit te laten zetten.

Veterinary Content Cloud updates

De Veterinary Content Cloud is rechtstreeks ingebouwd in de Content Designer en bied je (volledig gratis) kant-en-klare, klantgerichte communicatie over verschillende onderwerpen.

Recentelijk hebben we Elanco toegevoegd aan de Veterinary Content Cloud. Zij hebben op dit moment de volgende voorbeeldbrieven beschikbaar gesteld:

  • Voorbeeldbrief – Parkwandeling hond
  • Voorbeeldbrief – Vlooien in het najaar

Om de inhoud toe te voegen, ga je naar de Content Designer (bijvoorbeeld via Extra > Mailing > Content Designer). Daar kies je om een brief te bewerken of toe te voegen, en klik je vervolgens aan de rechterzijde op het VCC-logo.

Zie ook: Hoe voeg ik content uit de Veterinary Content Cloud toe aan de content designer?

Achter de schermen hebben we ook werkzaamheden uitgevoerd om de snelheid en betrouwbaarheid van de Veterinary Content Cloud te verbeteren.

Vragen?

We hopen dat je blij bent met de nieuwe functies en verbeteringen die we hebben geïntroduceerd in IDEXX Animana. Als je vragen hebt over een van de wijzigingen, aarzel dan niet om de Animana help hub te raadplegen of om contact op te nemen met Animana Customer Support.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.