3 mins

IDEXX Animana Release Hoogtepunten: Version 6.2

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door de hoogtepunten van deze release zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date bent met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Een sneller visiteformulier

Voor onze gebruikers die het visiteformulier gebruiken, brengt release 6.2 een verbeterde workflow met zich mee. Het visiteformulier is bijgeschaafd en daardoor sneller in te vullen.

 • Visiteduur. Nadat je de starttijd van de visite hebt ingevuld, kun je kiezen of je ofwel de eindtijd ofwel de duur van de visite invult. Als je daarna naar een volgend veld gaat, wordt het veld dat je niet hebt ingevuld automatisch berekend en ingevuld. We hebben ook logica aangebracht in de visiteduur als je je visite ’s nachts doet.
 • Product verwijderen. Als je gewend bent om via het cliëntdossier producten toe te voegen aan het visiteformulier, dan raakte je ongetwijfeld gefrustreerd omdat je producten niet kon verwijderen. Vanaf nu kun je producten gewoon verwijderen door op het prullenbakje achter het betreffende product te klikken. Merk op dat het alleen mogelijk is om een product te verwijderen als deze nog niet gefactureerd is.
 • Productdatum. Als je een product toevoegt, zal de datum van dat product nu automatisch de datum zijn die je bovenaan het visiteformulier hebt geselecteerd. Dit is handig als je een visiteverslag maakt van een dag in het verleden.

Verbeterde voorraadgeschiedenis

Voor onze gebruikers die werken met voorraadbeheer hebben we goed nieuws. We hebben de pop-up van de voorraadgeschiedenis verbeterd, zodat deze meer gedetailleerde informatie geeft over je voorraadmutaties. Je opent deze pop-up ofwel via je voorraadtelling (Extra > Voorraad > Bijwerken Voorraadtelling) ofwel door in de productdetails (Extra > Producten > Producten) te klikken op het tabblad Voorraad en dan achter een voorraadregel te klikken op mutaties.

 • Vernieuwd ontwerp. Het ontwerp van het overzicht met de voorraadmutaties is aangepast en de informatie wordt nu in een overzichtelijke tabel weergegeven.
 • Verbeterde informatieweergave. De tabel met het overzicht van de voorraadmutaties is uitgebreid.
  • De kolom omschrijving toont nu meer informatie over welke verandering er heeft plaatsgevonden (interne/externe bestelling, verkoopfactuur, creditfactuur, voorraadtelling of verwijderde factuur/bestelling).
  • We hebben een nieuwe kolom toegevoegd voor referentienummers. De getoonde referentienummers verwijzen ofwel naar de verkoopfactuur met het product ofwel naar de bestelling van dit product. Als je klikt op het referentienummer ga je naar de betreffende factuur of bestelling.
  • De mutatiedatum en -tijd is het daadwerkelijke tijdstip van de actie en staat dus los van de factuurdatum.

Vragen?

We hopen dat je blij bent met de nieuwe functies en verbeteringen die we hebben geïntroduceerd in IDEXX Animana. Als je vragen hebt over een van de wijzigingen, aarzel dan niet om de Animana help hub te raadplegen of om contact op te nemen met Animana Customer Support.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.