3 mins

Welkom in IDEXX Animana versie 4.8!

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door deze release hoogtepunten zorgvuldig door te lezen, weet u zeker dat u up-to-date blijft van alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Belangrijk: Nieuwe Animana Webagent (voor het koppelen van laboratoriumapparatuur met IDEXX Animana)

Animana’s Webagent maakt communicatie tussen IDEXX Animana en uw laboratoriumapparatuur mogelijk. Om de veiligheid, betrouwbaarheid en compatibiliteit te garanderen, hebben we een nieuwe Webagent versie uitgebracht die compatibel is met OpenJDK. Als uw praktijk gebruik maakt van de huidige Webagent (d.w.z. u hebt diagnostische apparatuur), lees dan verder voor meer informatie.

Webagent en de Java FAQ

 • Wat betekent dit voor mij?
  • Als u laboratoriumapparatuur hebt die gekoppeld is aan Animana, moet u eerst OpenJDK installeren (als u dat nog niet hebt gedaan), daarna kunt u de nieuwste Animana Webagent installeren.
 • Waar download ik de nieuwste Webagent?
  • De Webagent is te vinden in de Animana-werklijst onder “Laboratoriumuitslagen”. Door te klikken op de “Download WEB AGENT” link bovenaan kunt u de Webagent downloaden voor de juiste locatie. Meer informatie vindt u in dit KB-artikel.
 • Hoe installeer ik de nieuwste webagent?
  • Informatie over de installatie van de webagent vindt u in dit KB-artikel.
 • Hoe krijg ik de Webagent automatisch gestart?
  • Na de installatie van de nieuwe Webagent dient u een snelkoppeling te maken in uw opstartmap. De volledige instructies vindt u hier).
 • Wat is OpenJDK (of Oracle Java)?
  • IDEXX Animana maakt momenteel gebruik van Java-technologie (geleverd door Oracle) om twee belangrijke applicaties te laten draaien die nodig zijn voor diagnostische integratie met uw röntgenapparatuur (DICOM) en laboratoriumapparatuur (zowel IDEXX als andere leveranciers). Onlangs heeft Oracle een aantal wijzigingen aangebracht. De Java-technologie is nu een betaalde dienst als u als zakelijke gebruiker van de software regelmatig (beveiligings)updates wilt ontvangen. Regelmatige beveiligingsupdates van Oracle voor Java zijn van cruciaal belang om uw computer te beschermen tegen het risico van hackers en malware. Omdat wij Java-technologie gebruiken om de diagnostische integratie in uw praktijk uit te voeren, hebben wij de Webagent aangepast zodat deze ook werkt met OpenJDK, een gratis, open source alternatief voor Oracle Java.
 • Kan ik Oracle Java en OpenJDK op dezelfde computer laten installeren?
  • Nee, helaas is het installeren van beide versies van JAVA niet mogelijk.
 • Moet ik van Oracle Java naar OpenJDK verhuizen?
  • U kunt Oracle Java blijven gebruiken, maar houd er rekening mee dat u (tenzij u betaalt) geen beveiligingsupdates en patches van Oracle ontvangt.

Application Programming Interface (API)

Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk dat programma’s met elkaar communiceren. Je kunt het zien als een pakketbezorger. Hij neemt een pakketje verzoeken mee die een systeem vertellen wat je wilt doen. En vervolgens wordt het pakketje met antwoorden terug bezorgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huisdiereigenaar die een afspraak bij de dierenarts boekt via Vetstoria. Vetstoria vraagt Animana of er beschikbare spreekuurtijden zijn en toont deze tijden als optie aan de huisdiereigenaar. De eigenaar van het dier kan de gewenste tijd reserveren en deze afspraak wordt daarna door Vetstoria in de Animana-agenda gezet.

Animana’s nieuwe API zal de huidige mogelijkheden voor veilige data-uitwisseling tussen Animana en andere applicaties versterken, zodat het voor ons mogelijk wordt om met andere partners samen te werken. In deze release hebben we meer datapunten toegevoegd waardoor Animana en externe parters beter met elkaar kunnen samenwerken.

https://help.animana.com/api

Mocht u nog vragen hebben over de veranderingen in Animana, neem dan gerust contact op met Animana Customer Support of raadpleeg onze Kennisdatabank.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.