3 mins

Welkom in IDEXX Animana versie 4.6!

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door deze release hoogtepunten zorgvuldig door te lezen, weet u zeker dat u up-to-date blijft van alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Nieuwe Doeldieren voor Landbouwhuisdieren

Er zijn nieuwe doeldieren beschikbaar voor koppels;

  • Kwartel
  • Kalveren IKB rose start
  • Melkgeiten
  • Lammeren tot spenen
  • Lammeren na spenen

Nieuwe DICOM Uploader

Ter ondersteuning van DICOM integratie met OpenJDK Java (een gratis alternatief voor Oracle Java) heeft Animana een nieuwe DICOM uploader ontwikkeld die compatibel is met OpenJDK.

Wat betekent dit voor u?

IDEXX Animana maakt momenteel gebruik van Java-technologie (geleverd door Oracle) om twee belangrijke applicaties te laten draaien die nodig zijn voor diagnostische integratie met uw röntgenapparatuur (DICOM) en laboratoriumapparatuur (zowel IDEXX als andere leveranciers).

Onlangs heeft Oracle een aantal wijzigingen aangebracht. De Java-technologie is nu een betaalde dienst als u als zakelijke gebruiker van de software regelmatig (beveiligings)updates wilt ontvangen.

Regelmatige beveiligingsupdates van Oracle voor Java zijn van cruciaal belang om uw computer te beschermen tegen het risico van hackers en malware.

Omdat wij Java-technologie gebruiken om de diagnostische integratie in uw praktijk uit te voeren, hebben wij de DICOM uploader aangepast zodat deze ook werkt met OpenJDK, een gratis, open source alternatief voor Oracle Java.

Voor informatie over hoe dit op u van toepassing is, verwijzen wij u naar de onderstaande FAQ’s en de links naar de kennisbankartikelen.

FAQ

Ik gebruik de Animana DICOM Uploader om onze röntgenfoto’s in Animana te uploaden, wat moet ik doen?

U kunt Oracle Java blijven gebruiken als u wilt, maar de DICOM uploader zal niet werken met toekomstige versies van Java (versies boven ver 8).

OPMERKING: De volgende keer dat u de DICOM uploader van Animana downloadt, zal het een nieuw type bestand zijn. En moet u een andere snelkoppeling maken in uw opstartmap.

Volledige instructies hier.

Ik gebruik de IDEXX Animana webagent om onze interne bloeddiagnostiek geüpload te krijgen in Animana (gebruikt door IDEXX Analyzers en andere aanbieders) Moet ik iets doen? 

U kunt Oracle Java blijven gebruiken als u wilt, maar Webagent zal niet werken met toekomstige versies van Java (versies boven ver 8).

U kunt ook overstappen naar OpenJDK. De Animana Webagent is compatibel met OpenJDK

Ik wil overstappen naar OpenJDK en geen gebruik meer maken van Oracle Java

Zie hier het KB-artikel.

Kan ik Oracle Java en OpenJDK op dezelfde computer installeren? 

Nee, helaas is het installeren van beide versies van JAVA niet mogelijk.

COMING SOON - Het plaatsen van IDEXX Iaboratorium-orders rechtstreeks vanuit het Animana patiëntendossier!

In de komende weken gaan we aankondigen dat het mogelijk wordt om laboratorium-orders rechtstreeks te plaatsen vanuit het Animana patiëntendossier, via de VetConnect PLUS integratie.

Dit is een upgrade op de bestaande integratie die het mogelijk maakt om uitslagen van het referentie laboratorium in Animana te laden. Handig om te weten is dat wanneer je een order plaatst rechtstreeks vanuit het patiëntendossier, de uitslagen van het onderzoek dan ook direct aan het patiëntendossier worden toegevoegd als ze binnen zijn. Dit scheelt je tijd omdat je deze stap niet meer handmatig hoeft te doen.

Het wordt binnenkort mogelijk om de orders voor het IDEXX Referentielaboratorium rechtstreeks te plaatsen via het patiëntendossier en de resultaten daarna direct in het patiëntendossier geladen te krijgen. Als u van deze integratie gebruik wilt maken, vult u dan alstublieft uw VetConnect Plus credentials in in Animana als u dit nog niet gedaan heeft.

Extra controles van agenda-afpraken

Bij het opstellen van een nieuwe afspraak in Animana zal het systeem controleren of je probeert om een afspraak te maken die korter duurt dan 0 minuten, bijvoorbeeld -1 minuut.

Aanvullend, bij het maken van een nieuwe afspraak zal het systeem controleren of je een afspraak probeert te maken die exact of minder dan 0 minuten duurt.

Application Programming Interface (API)

Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk dat programma’s met elkaar communiceren. Je kunt het zien als een pakketbezorger. Hij neemt een pakketje verzoeken mee die een systeem vertellen wat je wilt doen. En vervolgens wordt het pakketje met antwoorden terug bezorgd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huisdiereigenaar die een afspraak bij de dierenarts boekt via Vetstoria. Vetstoria vraagt Animana of er beschikbare spreekuurtijden zijn en toont deze tijden als optie aan de huisdiereigenaar. De eigenaar van het dier kan de gewenste tijd reserveren en deze afspraak wordt daarna door Vetstoria in de Animana-agenda gezet. 

Animana’s nieuwe API zal de huidige mogelijkheden voor veilige data-uitwisseling tussen Animana en andere applicaties versterken, zodat het voor ons mogelijk wordt om met andere partners samen te werken. In deze release hebben we meer datapunten toegevoegd waardoor Animana en externe parters beter met elkaar kunnen samenwerken.

https://help.animana.com/api

Mocht u nog vragen hebben over de veranderingen in Animana, neem dan gerust contact op met Animana Customer Support of raadpleeg onze Kennisdatabank.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.