4 mins

IDEXX Animana Release Hoogtepunten: Version 7.2

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door de hoogtepunten van deze release zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date bent met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Wijzigingen in de filtering van patiënten- en koppeldossiers

We hebben de filters voor patiënten- en koppeldossiers opnieuw ontworpen om de geschiedenis van patiënten sneller en gemakkelijker te kunnen opzoeken.

De nieuwe filters, die nu net boven de patiënthistorie staan, zien er niet alleen een beetje anders uit, maar ze gaan ook gepaard met enkele grote gebruiksverbeteringen.

In de eerste weergave zijn alle filters inactief (d.w.z. de weergave wordt niet gefilterd), en verborgen producten worden niet getoond; dit is geen verandering; je kunt nu echter jouw standaardinstellingen aanpassen.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen:

 • Minder klikken; met één klik filter je de gewenste categorie.
 • Nieuwe categorieën om te filteren; je kunt nu ook filteren op Diagnoses, Prijsindicaties en Protocollen (voorheen onder “Overige”)
 • Je kunt jouw standaardweergave aanpassen
  • Je kunt de standaard volgorde vastleggen
  • Je kunt bepalen welke filters standaard actief zijn
 • De toegankelijkheid en bruikbaarheid is verbeterd; duidelijkere, grotere lettertypen met een sterker contrast maken het lezen gemakkelijker (en zorgen voor een betere touchscreenbediening).

FAQ

 • Hoe wijzig ik mijn standaardfilters?
  • In eerste instantie zijn de filters inactief (d.w.z. de weergave is niet gefilterd), en zie je alles in het patiëntdossier. Om te wijzigen welke filters standaard actief zijn, of om de volgorde te wijzigen waarin de knoppen verschijnen, klik je op de link “instellingen” in het patiëntdossier of ga je naar Instellingen> Gebruikersinstellingen> Instellingen patiënt- en koppeldossiers.
 • Kan ik de positie van de filters veranderen?
  • Nee, op grond van feedback van gebruikers zijn de nieuwe filters verplaatst naar net boven het patiëntendossier.
 • Kan ik bepaalde categorieën verwijderen?
  • Nee, maar je kunt wel wijzigen welke standaard actief zijn. We bekijken ook hoe we het filtergebied kunnen verkleinen.
 • Kunnen de patiënt- en koppelsdossiers verschillende standaardweergaven hebben?
  • De standaardweergaven die je definieert op de instellingenpagina gelden zowel voor het patiënt- als het koppeldossier.

Extra mergecodes toegevoegd aan de Content Designer

Het is nu nog gemakkelijker om de communicatie met eigenaren te personaliseren door onze nieuwe mergecodes te gebruiken.

Op patiëntniveau hebben we codes toegevoegd met betrekking tot de leeftijd van de patiënt en identificatie, inclusief paspoort, tatoeage en stamboeknummer. Ook kun je nu de onlangs uitgebrachte body condition score in communicatie opnemen en verwijzen naar de datum van het laatste weegmoment van de patiënt. Voor agenda-afspraken zijn er nu codes voor het afspraaktype, het bijbehorende afsprakenboek en met wie de afspraak is.

Voor de lijst met nieuwe samenvoegcodes, en details over het gebruik ervan, kun je deze pagina bezoeken Hoe voeg ik merge codes toe aan mijn content?

We hebben ook verbeteringen aangebracht in de mergecodes voor facturen die zijn gemaild vanuit het betalings- en cliëntendossierscherm. Voor individuele facturen werken deze codes nu weer naar behoren.

Verbeterd – Rapport Automatisch herinneringen

Ons automatische herinneringenrapport (extra> Rapporten > Herinneringen) heeft nu een nieuwe look en feel, waardoor het rapport bruikbaarder, toegankelijker en sneller is. Om te zien hoe je jouw praktijk efficiënter kunt maken met Automatische Herinneringen, bezoek je ons Leerpad Automatische Herinneringen.

Verbeterd – Vernieuwde pagina creditfactuur

Het creditfactuurscherm is verbeterd en heeft nu een nieuwe look en feel. We hebben ook meer validatie en feedback toegevoegd, zodat het invullen gemakkelijker en sneller gaat.

Vragen?

We hopen dat je blij bent met de nieuwe functies en verbeteringen die we hebben geïntroduceerd in IDEXX Animana. Als je vragen hebt over een van de wijzigingen, aarzel dan niet om de Animana help hub te raadplegen of om contact op te nemen met Animana Customer Support.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.