5 mins

IDEXX Animana Release Hoogtepunten: Version 6.7

Deze versie bevat meerdere nieuwe functionaliteiten en veranderingen ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Door de hoogtepunten van deze release zorgvuldig door te lezen, weet je zeker dat je up-to-date bent met alle nieuwe ontwikkelingen binnen Animana.

Wijzigingen in de standaard factuurselectie

Op basis van jullie feedback, om de kans te verkleinen dat per ongeluk de verkeerde facturen worden verwerkt, hebben we de standaard factuurselectie bij het verwerken van klantbetalingen gewijzigd. Voorheen werden automatisch alle openstaande facturen geselecteerd.

Facturen worden nu alleen automatisch geselecteerd als;

  • het de factuur is waaraan je werkt
  • de factuurdatum vandaag is

Als je alle facturen wil selecteren, gebruik dan het selectievakje “alles selecteren” links bovenaan de pagina, zodat alle facturen worden geselecteerd en worden afgeboekt als betaald.

Datumfilters in patiënt- en koppeldossiers

Onze nieuwe datumfilters zijn voor de keren dat je moeite hebt om iets te vinden in een patiëntendossier gedurende een specifieke datumperiode, of wanneer je een specifiek tijdgebonden dossier naar een verzekeraar of huisdiereigenaar wil sturen. Je vindt dit nieuwe filter bovenaan en onderaan het dossier.

Om een datumbereik te specificeren, typ je de datum handmatig in, klik je op het kalenderpictogram en selecteer je uit het vooraf gedefinieerde bereik, of je klikt op “Aangepast bereik” en selecteert het datumbereik in de kalenders.

Zodra je op “Toepassen” klikt, of wegklikt, wordt het dossier opnieuw geladen met alleen de records die vallen in het door jou gekozen periode. Wanneer een datumfilter actief is, zie je een melding naast het datumbereik. Om een actief filter te verwijderen en de hele historie te kunnen bekijken, klik je op de X in de melding.

Zodra je het filter hebt gebruikt om de records te identificeren die je nodig hebt, kun je de items selecteren die je wil afdrukken of e-mailen en op de bijbehorende knoppen “Print Dossier” of “Email Dossier” boven of onder aan het dossier klikken.

Speciale opmerkingen voor koppeldossiers:

  • Het koppeldossier toont standaard nog steeds de afgelopen 6 maanden.
  • De knop “Toon geheel dossier” is nu vervangen door het datumfilter; om de volledige historie te zien, selecteer je “Hele geschiedenis” in het nieuwe datumfilter of klik je op de X in de melding.

De body condition score van een patiënt toevoegen

Als volgende stap van onze verbetering aan de gewichtsnotatie in de vorige versie van Animana, kun je in deze versie de body score van de patiënt toevoegen. Selecteer hiervoor de score (1-9) uit het dropdown menu in het invoerscherm voor het gewicht van de patiënt.

Verbeterde instellingen voor automatische herinneringen

We hebben het scherm voor automatische herinneringinstellingen verbeterd (instellingen > algemene instellingen > notificatie instellingen), zodat de pagina gemakkelijker te begrijpen is en betere feedback geeft over mogelijke verkeerde configuraties.

Bij het bewerken of aanmaken van automatische herinneringen kun je aangeven of de herinnering “voor” of “na” de vervaldatum wordt verzonden. Op basis van die instellingen kun je bij het opslaan met behulp van de feedback op de pagina controleren of herinneringen correct zijn ingesteld (met afnemende dagen voor “voor”-datum herinneringen en toenemende dagen voor “na”-datum herinneringen).

Rapportresultaten worden nu afgerond op twee decimalen

Rapportresultaten en exports worden nu standaard afgerond op twee decimalen. Als je dit wil veranderen, kun je de optie voor afronding op twee decimalen bovenaan de rapportpagina gemakkelijk aanpassen.

Vragen?

We hopen dat je blij bent met de nieuwe functies en verbeteringen die we hebben geïntroduceerd in IDEXX Animana. Als je vragen hebt over een van de wijzigingen, aarzel dan niet om de Animana help hub te raadplegen of om contact op te nemen met Animana Customer Support.

Laten we eens kijken wat IDEXX-software voor uw praktijk kan betekenen

Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met u op.