IDEXX Veterinary Software and Services FAQ

We gebruiken het datacenter van Amazon Web Services (AWS) in Frankfurt, Duitsland, om uw gegevens te bewaren. Dit centrum is eind 2014 geopend en bevindt zich in het hart van een van de best bekabelde gebieden in Europa.

IDEXX Animana B. V. is een Nederlandse entiteit en valt als zodanig onder de Europese Richtlijn 95/46 voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en de nieuwe regelgeving 2016/679, ook wel bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei 2018.

IDEXX Animana handelt als ‘verwerker’. Dit betekent dat wij persoonsgegevens verwerken aleen names u en volgens uw instructies (‘gegevensbeheerder’).

AWS is ontworpen en gebouwd om tegemoet te komen aan de strenge compliancestandaarden als ISO 27001, SOC 1, PCI DSS niveau 1, om er maar een paar te noemen (zie de pagina over AWS Compliance voor meer info). AWS voldoet volledig aan alle van toepassing zijnde EU-wetgeving inzake gegevensbescherming.

Het datacenter van AWS gebruikt de meest geavanceerde technieken op het gebied van dataveiligheid, bescherming tegen virussen en hacken. Uw gegevens worden op verschillende plekken opgeslagen, wat de integriteit van uw gegevens garandeert, zelfs in het geval dat een server uitvalt.

De verbinding tussen uw computer en onze server maakt gebruik van sterk beveiligde encryptieprotocollen (https), die bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor banktransacties. De gegevens in Animana zijn veel veiliger dat in welke lokale server in een dierenartsenpraktijk dan ook,. Een dergelijke server kan bijvoorbeeld worden gestolen of gehackt, er kan brand uitbreken of wateroverlast optreden of zelfs alleen maar piekspanning op het net tijdens een onweersbui kan schade veroorzaken.

Voor meer informatie over de veiligheid van AWS, klik hier

Animana en IDEXX Laboratories hebben beide aandacht voor het milieu en proberen waar mogelijk de afvalproductie en CO2-uitstoot te beperken. Door het papiergebruik in dierenartsenpraktijken te beperken, draagt Animana bij aan een schoner milieu. We hebben ook voor het gebruik van het datacenter van AWS in Frankfurt gekozen omdat dit CO2-neutraal is door het gebruik van 100% groene energie.

Hoewel internetstoringen tamelijk zeldzaam zijn en doorgaans van korte duur, is dit iets waarmee rekening moet worden gehouden. Enkele suggesties zijn als u in uw praktijk goed 3G/4G-bereik hebt:

  • Gebruik Animana op (een) tablet(s), via een 3G/4G-aansluiting (dit kan ook worden bereikt via de 3G/4G-verbinding van uw smartphone).
  • Gebruik een 3G/4G-dongle op een van uw computers. Op deze manier hebt u altijd internettoegang voor uw hele netwerk.

Als u in uw praktijk geen goed 3G/4G-bereik hebt, raden we u aan u aan te melden bij twee verschillende providers van breedband internet. Dit is met name zinvol als u het internet ook gebruikt voor uw telefoonsysteem (Voice over IP of VOIP), aangezien u dan ook een back-up hebt voor uw hele telefoonsysteem (en dit is waarschijnlijk zelfs nog essentiëler dan voor uw PMS).

Ja, we hebben een speciaal team van experts op het gebied van datamigratie, die ervoor zullen zorgen dat uw gegevens correct worden overgezet in uw Animana-account.

Ja. Naast Amazon Web Services (AWS) Data Center, gebruikt IDEXX Animana ook onderaannemers voor de volgende secundaire activiteiten:

Omvang van diensten Land
Probleemoplossing diensten EEA, US
Interne traceringsdiensten voor defects en het leveren van producten US
Hostingdiensten voor IDEXX interne communicatietool (Wiki platform) US
Dashboard platform integratie EEA
Schermdeling-software voor probleemoplossing bij Customer Support EEA, US
Video-opname technologie voor defectresolutie EEA, US
Projectmanagementdiensten EEA, US
Digitale adoptieplatform voor optimalisatie van Animana gebruikerservaring EEA, US
ETL-integratieservice EEA, US
Fiscale dienstverlening voor het registreren en archiveren van individuele zakelijke transacties om te voldoen aan de Duitse KassenSichV-wetgeving EEA, US